Kusho1983altruisti hat geschrieben:Pershendetje Fiti
Me vjen mire qe ke shume kohe te shkruash por sinqerisht po me pengon menyra e te shkruarit tend. Me kete nuk dua te them se une shkruaj perfekt por te lutem shiko se çfar ke shkruar. Qe nga fillimi e deri ne mbarim askund nuk ka shenja te piksimit. Jam i bindur se ti kur flet me siguri ndalesh sa pe te thith ajrin se vajhalli pastaj. Une nuk mund te kuptoj kur ti thua se nuk po shkruajme ne gazet dhe se ketu une shkruaj keshtu. Ti mund te vazhdosh por kam frike se mos po te behet pastaj rutinore dhe po i shkruajte nje leter nej mikut tend ne Kosove ai nuk do te kuptonte menyren tende asimiliuese sepse aty nuk ke asnje fjal ne gjuhen gjermane por ai do pyeste veten se mos ke shkuar vall ne arabi apo ne Tibet. Me vjen keq qe ti ne mundohesh te flasesh per Shqiptarizmen dhe vlerat e tij kurse ne anen tjeter ti je po ai qe e bastardon dhe e perdhunon gjuhen shqipe me kokefortesin tende ne menyren me çnjerzore. Une jam shume ne gjendje te kuptoj ata qe vertet kan lindur ketu dhe kan prombleme me gjuhen shqipe por nuk mund te justifikoj ansjeher tipat si ti qe e shkaterrojne gjuhen shqipe, aq me teper kur kesaj i bashkengjet edhe Fotografine e Adem Jasharit qe nuk e kuptoj aspak.
Duhet te lirohesh nga verberia e primitivizmit, fundja je duke jetuar ne perendim.
Kurse me mendimin e egnaties pajtohem ne pergjithsi, por ketu eshet edhe esenca. Nuk mund te presim me shum nga shteti per aq sa bejme ne per ate. Dhe sigurisht se me shkrime si te Fitit nuk mund te presim dite me te mira. Ata qe duan te mesojne ka gjithmon mundesi por lypset vullnet i forte dhe perkushtim i veçante.
Kaq kete radhe pershendtej per te gjithe
altruisti
edhe nja ty ooo vesh madh shkruj qka dush ti e ndash ofendo ndash ma Dialektin kosovar nja po te tham sju lakmoj ne Dialekt te Shqiperis kur flet nje mashkull sdihet apo kan a po kesh sdihet a esht Burr A gru qfar zani qfar dialekti heity tash mos mu fry se hala 70 perqind jetoni me magar e me kual tung tash zhelan !!