Fiti
Member

Mi, 22. Feb 2006, 0:54

altruisti hat geschrieben:Pershendetje Fiti

Me vjen mire qe ke shume kohe te shkruash por sinqerisht po me pengon menyra e te shkruarit tend. Me kete nuk dua te them se une shkruaj perfekt por te lutem shiko se çfar ke shkruar. Qe nga fillimi e deri ne mbarim askund nuk ka shenja te piksimit. Jam i bindur se ti kur flet me siguri ndalesh sa pe te thith ajrin se vajhalli pastaj. Une nuk mund te kuptoj kur ti thua se nuk po shkruajme ne gazet dhe se ketu une shkruaj keshtu. Ti mund te vazhdosh por kam frike se mos po te behet pastaj rutinore dhe po i shkruajte nje leter nej mikut tend ne Kosove ai nuk do te kuptonte menyren tende asimiliuese sepse aty nuk ke asnje fjal ne gjuhen gjermane por ai do pyeste veten se mos ke shkuar vall ne arabi apo ne Tibet. Me vjen keq qe ti ne mundohesh te flasesh per Shqiptarizmen dhe vlerat e tij kurse ne anen tjeter ti je po ai qe e bastardon dhe e perdhunon gjuhen shqipe me kokefortesin tende ne menyren me çnjerzore. Une jam shume ne gjendje te kuptoj ata qe vertet kan lindur ketu dhe kan prombleme me gjuhen shqipe por nuk mund te justifikoj ansjeher tipat si ti qe e shkaterrojne gjuhen shqipe, aq me teper kur kesaj i bashkengjet edhe Fotografine e Adem Jasharit qe nuk e kuptoj aspak.

Duhet te lirohesh nga verberia e primitivizmit, fundja je duke jetuar ne perendim.

Kurse me mendimin e egnaties pajtohem ne pergjithsi, por ketu eshet edhe esenca. Nuk mund te presim me shum nga shteti per aq sa bejme ne per ate. Dhe sigurisht se me shkrime si te Fitit nuk mund te presim dite me te mira. Ata qe duan te mesojne ka gjithmon mundesi por lypset vullnet i forte dhe perkushtim i veçante.

Kaq kete radhe pershendtej per te gjithe

altruisti
Kusho1983

edhe nja ty ooo vesh madh shkruj qka dush ti e ndash ofendo ndash ma Dialektin kosovar nja po te tham sju lakmoj ne Dialekt te Shqiperis kur flet nje mashkull sdihet apo kan a po kesh sdihet a esht Burr A gru qfar zani qfar dialekti heity tash mos mu fry se hala 70 perqind jetoni me magar e me kual tung tash zhelan !!
Fiti_Boy
Bild

Fiti
Member

Mi, 22. Feb 2006, 1:12

[ egnatia ] ok mir e ki ama une nuk thash se te gjith shqiptaret jan te asemilum e do fjal kush i ka keq kuptu spo ma nin se shumica qe folen atu qka folen u dit vet te na thojn budallen mos e pyt a esht budall se te kalxon vet edhe ata mos i vet se te kalxon vet u tregun se jan te qasaj udhe ne asemilim ose qifti i keti bebes te vogel qe ja merr mendja vetja se esht xhaxh =-- > Kusho1983 une sjam ma i madh diqka se ky po te Pakten ni vit ma i vjeter se ky far harami e kur ky edhe aj= --> altruisti
ne vend se me shpreh mendimin e vet munohen dikon ne shkrim me ofendu ateher le te durojn si pershembull qifti i ketina lopes = --> altruisti
qe flet me fjal te huajve rrin 24 or ne tv per me ndi nje fjal interesante me ardh meniren me shkru ne forume dhe plus flet per foto qka me ba qka jo ose edhe nje her te ky far =-- > Kusho1983 qe gjith diten po rrike pran kompiuterit pa livrit vendi ky far thmiaqi qe ka koh me ofendu ktu vend e me vend kta nuk durohen qifti i ktyne dyve Kusho1983 edhe altruisti te shtin me shkru palidhje bile ky bali i vogel kushi1983 ty o haram te kam pa ne shum foruma po perzishe o thmiaq nja po te tham maje mir ne mend o Hamam se ti 23 vjet duhet me kan e 3 ne kry si paske per at qe ke than nje Lojtar i argjentines e din ma mir shqiperin se nje kosovar po te tham nja more Mut se kqyre kush e din ma mir jam i bindshem qe shum dikun 30 perqind te shqiperis nuk e din shqiperin ma mir se kosovar e as nuk e dojn vendin e vet si nje kosovar e masi spe dikan shqiperin si u ba pra qe po dikan me ardh atje permbi 40000 mi veta mos ma shum per me Per krah Kombtaren e si vin ne pushime ne shqiperi prej kosove masi spe dikan ato qka je ka flet ti i ke inati ndaj kosovarve po ski faj se jena ma te Zot edhe gjith mon ata te ligt i urrejn ma te mdhojt edhe i leshojn nga nje kungj si ti e ti ktu qe po me shet burrni me ofendime kqyre sa tifoz jan nga Kosova e kqyre e sa nga shqiperija ju deri qitash von jeni mesu se si duhet mu ba Atmosfer e si per krahet nje Kombtare nje Vend te vetin lus Zotin vend shiju te bi mend vend shiju e nashta ky kusho mushet pak Balooo po paske shum fantazy ne kry shum po shkrujshe pa mendu pe ja fut palidhje mendo niher tani heide shkruj ktu o bubrrec

Fiti_Boy
Bild

Meta
Senior Member
Senior Member

Mi, 22. Feb 2006, 3:43

Mundesisht Fiti sillu me korrekt me bashkebiseduesit dhe perqendrohu ne teme, pa ofendu te tjeret.Ketu askush me dhune nuk eshte dhe secili i qete mund ta thote ose ta shkruan mendimin e tij.Besoj se nuk ma merr per te keq,tung.

meta

Fiti
Member

Mi, 22. Feb 2006, 4:19

Meta hat geschrieben:Mundesisht Fiti sillu me korrekt me bashkebiseduesit dhe perqendrohu ne teme, pa ofendu te tjeret.Ketu askush me dhune nuk eshte dhe secili i qete mund ta thote ose ta shkruan mendimin e tij.Besoj se nuk ma merr per te keq,tung.

meta
Ok qe une per veti po e la ket tem kreit edhe ma spo shenoj ketu ka tema boll te mira ku kish me shkrujt ama kam shkru pa e cek dikon me ja ndreitu gishtin e me ba ti je kshtu ti je ashtu une veq e kam shkru nje mendim qka edhe e ndalushme sesht as se kam cek kusho1980 je njeri i keq ose shkrun keq me ka ra ne sy shkrimi i yt per te keq as ata tjeret asnjanit nickun sja kam ba jaran ti je i asemilum ose ti je i keq e sene vene mir po skan nevoj as aj kusho as aj tejtri mej kalxu dikuj si shkruhet e qfar dialekti per ma shum se cili e ka dialektin e vet dhe mendimin e vet kjo ke qa me preku shum dhe e morra afer zemre une nuk shkruj veq hait shkruj si e kam edhe dialektin as se kam njet me ba dekoracione me shkrim temin as kurgjo pra qe e pengon dikon shkrimi mos te lexon ju pershendes
Fiti_Boy
Bild

altruisti
Senior Member
Senior Member

Mi, 22. Feb 2006, 11:00

Pershe. Fiti

Normal qe une kam shume pune me te mençur se sa te merrem me nje njeri te krisur si ti. Ne fakt une nuk do te isha lodhur per kete fare por tash meqe po çlirohemi perfundimisht nga zgjedha serbe neve na pret nje sfide shume me e madhe se ajo qe kemi patur e ajo eshte çfar te bej Kosova me tipat si ti qe jan rrezik jo vetem per Kosoven dhe popullin e saj por edhe per ter rajonin. Me vjen shume keq te shprehem keshtu por mjerisht ky eshte nje realitet shume i hidhur dhe zaten per kete ne do ta kemi shume veshtir edhe pas berjes se shtetit, sepse tipat e tille te "fitave" sie ti nuk jan mesuar te shohin pertej grykes se pushkes, ata vazhdojne te shohin enderra me sy te hapur...e sa per shqiptarte ne zvicer pikrisht jan disa tipa te tille si ti qe kah te shkojne e len gjurme te kçija duke prishur imazhin ton qe nuk permirsohet edhe per 100 vjet...

Eshte shume keq kur dikush nuk din por akoma me keq kur dikush mendon se din shume ndersa nuk ka as forcen me te vogel te durimit per te mesuar nga kritikat e tjerve...ti vuan nga ky sindrom dhe e ke veshtir o lali ne kete menyr..

Per me tepr fjalori qe ti perdor tregon edukaten tende qe nenkupton se eshte edukat e familjes dhe e rrethit sepse ti nuk ke lidnur keshtu ne kete bote apo po gaboj une...

Tung e gjithe te mirat dje em fal per çdo gje te tepert

altruisti
Wer den Weg der Wahrheit geht, stolpert nicht

Fiti
Member

Mi, 22. Feb 2006, 12:07

altruisti hat geschrieben:Pershe. Fiti

Normal qe une kam shume pune me te mençur se sa te merrem me nje njeri te krisur si ti. Ne fakt une nuk do te isha lodhur per kete fare por tash meqe po çlirohemi perfundimisht nga zgjedha serbe neve na pret nje sfide shume me e madhe se ajo qe kemi patur e ajo eshte çfar te bej Kosova me tipat si ti qe jan rrezik jo vetem per Kosoven dhe popullin e saj por edhe per ter rajonin. Me vjen shume keq te shprehem keshtu por mjerisht ky eshte nje realitet shume i hidhur dhe zaten per kete ne do ta kemi shume veshtir edhe pas berjes se shtetit, sepse tipat e tille te "fitave" sie ti nuk jan mesuar te shohin pertej grykes se pushkes, ata vazhdojne te shohin enderra me sy te hapur...e sa per shqiptarte ne zvicer pikrisht jan disa tipa te tille si ti qe kah te shkojne e len gjurme te kçija duke prishur imazhin ton qe nuk permirsohet edhe per 100 vjet...

Eshte shume keq kur dikush nuk din por akoma me keq kur dikush mendon se din shume ndersa nuk ka as forcen me te vogel te durimit per te mesuar nga kritikat e tjerve...ti vuan nga ky sindrom dhe e ke veshtir o lali ne kete menyr..

Per me tepr fjalori qe ti perdor tregon edukaten tende qe nenkupton se eshte edukat e familjes dhe e rrethit sepse ti nuk ke lidnur keshtu ne kete bote apo po gaboj une...

Tung e gjithe te mirat dje em fal per çdo gje te tepert

altruisti
altruisti

hahahahaha Ok veq kqyre niher mir qka ke shkru ama mir kqyre lexo qata qka ke shkru vet eee kqyri sjelljet e tua niher legjiko pak qite gishtin ne ata kry nese ki kry e meno qka flet o plak o tash tja nisi une me qeto ofendime te kqyrum si po te duket ty tash si te pelqen masi ke hi edhe te familia e flet per njerzi qe si njeh se pata njet me vazhdu ma po masi i ke rras hund apet je perzi ske mujt pa shkru apet si te paren her me ofendu !!

1. per te families kreit bab e axhallar i kam Profesora e jo si ti qe nashta vet familia e jote te kan qit prej shpis se qiftin ton se don kerkush ne hise te vete jam i bindsehm se ti je ksi qe rrugve flen as gruja ne shpi ste man

per ato qe po qlirohum prej shkive nja po te tham ti i lir ishe kan gjith qe sa vite je ne europ ti kurr ske hjek prej shkive oj rraspi ti sdin as qka esht mu qliru se shkja ishe vet eee po te tham nja kshtu shkurt e trup ndash keq kupto pra ndash jo se edhe ashtu tutal haivan mangup pis idiot i madh ishe
sme ka ra kurr najher me pa najkund njeri tullusum se ty rriqen zhug ishe more ty sa per kosov qfar njerzsh i duhet ski qka flet se ti ishe dal moti ne europ me duket edhe i bindshem jam qe ke ik prej shqiptarve me qito mend qe je ka shkrun kto tepri mir kishe peshtue qekaq budall njeri !!!! e per atu qe kishe than po qlirohum nga serbet po qka esht mas keqti se esht ardh koha mu qliru edhe prej do shqiptarve qiftit ton duhet me ja ngje 8 copa ne lul balli pleshti i vogel mesazhin e par si e shkrujti spo te marr vesh sje ka din me shkrujt shqip bla bla bla mahluku plak mahluku phtuuu marre te koft qfar burri gru ishe ti rraspi mashkull ishe !!! e kha thojke jam nga kosova mos je naj goran a naj qesi shqiptari qe u le e rrit me shki se kogja balosh po me dukesh hait thevsh qafen tung edhe ngo mir oj rraspi mashkull nickun kurr mos ma permend ma edhe ne tema te mija as mos u perzi bile per ndryshe qeshtu e ki zi e ma zi se zhug ishe spo muj ty bile me te pa as ka mu pergjigjesh mushu !!!
Fiti_Boy
Bild

Kusho1983
Senior Member
Senior Member

Mi, 22. Feb 2006, 15:02

fit
se pari,une nuk kam asjge kunder kosovareve,por kur vjen nje shk*** ne by*** si ti,dhe na çan veshet me fjalet e tij te mençura dhe ofendimet e tij,atehere me plas koka...
une nuk ofendova dialektin kosovar,por thash se kam veshtire ta kuptoj,kurse ti te gjithe njerezit e shqiperise i ofendon,ofendon dialektin shqiptar,thua se neve nuk e duam vendin tone,etj.etj.PYETJA IM:Ç'TE INTERESON TY,A E DUAM NE VENDIN TONE APO JO?ESHTE PUNA JONE...TI RRI ATJE NE KOSOVE E MOS NA ÇAJ K*** SE NUK NA DUHESH NEVE...Ç'TE INTERESON TY,SE SA TIFO SHQIPTAR SHKOJNE TE SHIKOJNE NDESHEN E EKIPIT TONE KOMBETAR...NESE TE PELQEN TY KOSOVA DHE KOSOVARET AQ SHUME,DHE NESE KOSOVA E KOSOVARET PER TY JANE AQ NJEREZ TE ABSOLUTUAR E TE KOMPLETUAR(DHE NESE NESE S'TE PELQEN TY SHQIPERIA DHE SHQIPTARET),ATEHERE RRI ATJE NE KOSOVE DHE MOS NA EJA NE SHQIPERI TE NA ÇASH K***...MORRE VESH?
DUA TE THEM EDHE NJE HERE:NUK KAM ASGJE KUNDER KOSOVAREVE NE PERGJITHESI,POR KUR ME VJEN KETU NJE ARROGANT DHE ME THOTE SE TE GJITHE SHQIPTARET JANE MUT DHE POPULLI I TIJ ESHTE ME I MIRI ETJ ETJ(SIÇ ESHTE PUNA E KETIJ FITIT).ATEHERE AJ PER MUA ESHTE NJE FASHIST...

PASTAJ EDHE DIÇKA:Ç'NA KERKON TI KETU,NESE NUK TE PELQEN TY SHQIPERI E SHQIPTARET?!KJO FAQE ESHTE WWW.ALBANIEN.CH(ALBANIEN DO TE THOTE GJERMANISHT SHQIPERIA)...SHKO TE FAQJA WWW.KOSOVA.DE OSE KU TE DUASH,POR VETEM THYE QAFEN NGA KJO FAQE(NGA KY FORUM)...

NA VJEN KETU,DHE NA BON NAM...FILLON TE SHASH PA KRITER SI NJE "TRIM" I MADH...TA THEM VETEM KETE:SE KE IDEN TI SE ME Ç'FARE NJEREZISH ZIHESH TI NEPER INTERNET :wink: ...MBAJE MEND VETEM KETE KESHILLEN TIME...NE KETE BOTE DHE NE INTERNET KA SHUME NJEREZ TE SEMURE MENDORE :wink: ,DHE MUND TE NDODHI Ç'DO GJE,KE PARA SYSH KETE KESHILLE :wink: ...

HAJT FASHIST-O!!!MERRE K*** TIM NE GOJE,PRISHE MAKINEN TENDE DHE ÇAJE TRAPIN!!!

Fiti
Member

Mi, 22. Feb 2006, 23:58

Kusho1983 hat geschrieben:fit
se pari,une nuk kam asjge kunder kosovareve,por kur vjen nje shk*** ne by*** si ti,dhe na çan veshet me fjalet e tij te mençura dhe ofendimet e tij,atehere me plas koka...
une nuk ofendova dialektin kosovar,por thash se kam veshtire ta kuptoj,kurse ti te gjithe njerezit e shqiperise i ofendon,ofendon dialektin shqiptar,thua se neve nuk e duam vendin tone,etj.etj.PYETJA IM:Ç'TE INTERESON TY,A E DUAM NE VENDIN TONE APO JO?ESHTE PUNA JONE...TI RRI ATJE NE KOSOVE E MOS NA ÇAJ K*** SE NUK NA DUHESH NEVE...Ç'TE INTERESON TY,SE SA TIFO SHQIPTAR SHKOJNE TE SHIKOJNE NDESHEN E EKIPIT TONE KOMBETAR...NESE TE PELQEN TY KOSOVA DHE KOSOVARET AQ SHUME,DHE NESE KOSOVA E KOSOVARET PER TY JANE AQ NJEREZ TE ABSOLUTUAR E TE KOMPLETUAR(DHE NESE NESE S'TE PELQEN TY SHQIPERIA DHE SHQIPTARET),ATEHERE RRI ATJE NE KOSOVE DHE MOS NA EJA NE SHQIPERI TE NA ÇASH K***...MORRE VESH?
DUA TE THEM EDHE NJE HERE:NUK KAM ASGJE KUNDER KOSOVAREVE NE PERGJITHESI,POR KUR ME VJEN KETU NJE ARROGANT DHE ME THOTE SE TE GJITHE SHQIPTARET JANE MUT DHE POPULLI I TIJ ESHTE ME I MIRI ETJ ETJ(SIÇ ESHTE PUNA E KETIJ FITIT).ATEHERE AJ PER MUA ESHTE NJE FASHIST...

PASTAJ EDHE DIÇKA:Ç'NA KERKON TI KETU,NESE NUK TE PELQEN TY SHQIPERI E SHQIPTARET?!KJO FAQE ESHTE WWW.ALBANIEN.CH(ALBANIEN DO TE THOTE GJERMANISHT SHQIPERIA)...SHKO TE FAQJA WWW.KOSOVA.DE OSE KU TE DUASH,POR VETEM THYE QAFEN NGA KJO FAQE(NGA KY FORUM)...

NA VJEN KETU,DHE NA BON NAM...FILLON TE SHASH PA KRITER SI NJE "TRIM" I MADH...TA THEM VETEM KETE:SE KE IDEN TI SE ME Ç'FARE NJEREZISH ZIHESH TI NEPER INTERNET :wink: ...MBAJE MEND VETEM KETE KESHILLEN TIME...NE KETE BOTE DHE NE INTERNET KA SHUME NJEREZ TE SEMURE MENDORE :wink: ,DHE MUND TE NDODHI Ç'DO GJE,KE PARA SYSH KETE KESHILLE :wink: ...

HAJT FASHIST-O!!!MERRE K*** TIM NE GOJE,PRISHE MAKINEN TENDE DHE ÇAJE TRAPIN!!!
heheh ok keshtu kusho me sa e di une as vet kerkund skam than se i Urrej te shqiperis apo ja kam Inati sme pelqejn ti ski ku e pave ti kta te tham te ndreiten
FSHF federaten shqipetare spo me pelqen ma shkurt e trup per 2 arsyje arsyja e par se qdo Kosovar kish pas qef me pa Nje Kosov Shqiperi
po kta e refuzoj shqiperija per arsyje se di qkafit e dyta sme ka pelqy ne funt qe sa koh qe i derzunen Dukumentat Futbollistat kosovar per nenshtesti shqipetare me Lujt ne Kombtare qe ma shum se 5 muaj ska kurgjo a vet jan te shqiperis qe kan kerku kan ba lutje qdo dit qe ata mej derzu kto jan do arsyje pse sme pelqen ma federata e futbollit shqipetar po sdon me than pse sme pelqen federata e futbollit shqipetar qe ja kam inati qdo te shqiperis si ne gjermonie dhe ne belgjik kam pas shum shok ne belgjik kam njoft edhe dy familie njana ishte katolkike njana muslimane me kan desht si djal te vet edhe jam ndih si ne familie teme edhe pse me dialekt sjam kan kerkund hiq kur kam fol me familie te shokve me ka ardh shtir shum

ee tash vim ketu pse me intereson per shqiperin e pose me intereson per kosovar a e din ma mir e a e dojn se nja i shqiperis shqiperin a se dojn sme intereson mir e ki por mos me shti me fol pse thu ti mas pari edhe pse te intereson a e din nja lejtar i argjentines ma mir shqiperin se nje kosovar a se din pse te intereson ty a lujn kosovart per FSHF a sluajn pse une kam ardh ne albanien.ch e pse jo ne kosova.de tash edhe kty te pergjigjem mir e ki skam qka lypy besoj se krysori i faqes koka nga shqiperija qe e paska hap po tash fjala esht si e din ti qe egziston kosova.de tash qka lyp ti pra ne ket faqe te madhe kosovare plus atu e ki edhe albamatrixin forum Cs-server i ke kreit ti kur po flet per dikon e per mu mas pari je ka nisesh prej veti i Nderuar te pershendes se ma se kam njet ne ket tem me vazhdu masi ja ka nis qeshtu me shku luft

Ahh edhe nja kam per me than spo ves pse forumi ka ba tema per kosoven po du me tu pergjigj ty po hi ketu pse ka tema per kosoven edhe deri me tani atu qe ka shkrujt Albania ose shqiperija asnje mesazh nga une sesht shkru per pos ku esht shqip ose diqka internacional as per kosov as pershqiperin pra per deri sa te ka tema per Kosven ateher atu esht Kosov e jo shqiperi kshtu qe sja vlen me fol per qka je hy e per qka jo jam mas se shumti ka pergjigjem e ka kqyri tema interesante per kosoven edhe per Albanische sprache e qito pra masi ashtu siq thave ti mos ta nin shokit une ta jep fjalen Fiti ne tema te Albanies sko me u perzi ne asnja ku ka te baj me te shqiperis keshtu ne qoft se nuk shoh tema per Kosoven ateher e shoh qe me te vertet esht veq per te shqiperis ma i pari jam qe ko me Ignoru Profilin tem edhe kur mos me hap ma ket faqe

Lus Adminin te Ban Ket Tem Delet Ju pershendes ng Fiti_Boy
Fiti_Boy
Bild

ruk
Danke für die vielen Übersetzungen!
Danke für die vielen Übersetzungen!

tema jone

Do, 23. Feb 2006, 11:01

O shokë të dashur!

Me thënë të drejtën më duket që ky debat e ka humbur nivelin e duhur. Shqiptarë jemi, vesh s'merremi. Por pse po vazhdoni ta shani njeri-tjetrin? Mos u merzisni por mendoj që më e mira është që ta mbyllim këtë temë. Falëminderit për mirëkuptimin tuaj.

ruk

Zurück zu „Shqip“