Seite 1 von 1

Gjergj

Verfasst: Di, 09. Nov 2010, 17:00
von Shqipem
Si mendon ju, emri Gjergj a eshte ne pike te pare emer katolik apo emer shqiptar qe perdoret me shume te katoliket?[/b]

Re: Gjergj

Verfasst: Di, 09. Nov 2010, 18:23
von Valon
Shqipem hat geschrieben:Si mendon ju, emri Gjergj a eshte ne pike te pare emer katolik apo emer shqiptar qe perdoret me shume te katoliket?[/b]
Për mendimin tim është emër krishterë i pergjithëshëm
por edhe i perkthyur në gjuhën shqipe.

Georg = Gjërgj

Re: Gjergj

Verfasst: Di, 09. Nov 2010, 19:22
von Athleta Christi
Shqipem hat geschrieben:Si mendon ju, emri Gjergj a eshte ne pike te pare emer katolik apo emer shqiptar qe perdoret me shume te katoliket?[/b]
Emri "Gjergj" vjen prej Giogios e gjeqishtes dhe don me than "Atdhetar". Perse e mbajn shumica ose vetem krishtert ket emer vjen prej personit Shen Gjergj se asht ne kishen katolike, ortodokse dhe protestante nje shejt. Edhe emri Pjeter asht greqisht dhe vjen prej fjales "petra" se don me than "guri". Edhe ket emer e mbajn veq krishtert mas apostuit Pjeter. Emri ati u kan ne vertet "kajfas", por u ba i njoftur si "pjeter" se shihet si guri i fejes krishtere.