Ligjerata per civilizim na jepka aj qe ka share dhe fyer gjithekund dhe secilin ne kete forum. Ironi i thone kesaj.Alket hat geschrieben:vallahi jaran...i mequm tu kokshe bee
jo, kush osht me pakic e shumic ka met me vendos vetem prej njerzve me fantazme te nacionalizmit dhe komunizmit.....(tosket jan me shumic, serbet jan me shumic ne kosove, greket ne jug)
jo, shumica ne ket forum as nuk shkrun shqip as gjermanisht, krejt jan analfabeta vetem ti din![]()
(he shqiptar shqiptari)
qyre jaran, 2 regulla per komunikim
1. mendo, tani fol
2. edukim, respekt dhe mirsjellje.
shpresoj qe arrin edhe ti nivelin e civilizimit

Unë e flas gegnishten e Shqipërisë së Mesme si dhe toskërishten e Shqipërisë Jugore.Malsia E Madhe hat geschrieben:Kush flet gegnisht? Mos t'dek gegnishtja!
http://www.youtube.com/watch?v=HK6QRS1HZ94
"ai eshte njeri i degjuar dhe me informacione te pasakta dhe do humbte respektin ndaj opinionit."!!!!!djali i vores hat geschrieben:Tani se besoj qe Spahiu ti shpiki keto te dhena nga mendja e tij sepse ai eshte njeri i degjuar dhe me informacione te pasakta dhe do humbte respektin ndaj opinionit. Po dhe po te jene 40% e femijve qe sdine shqip ose 30% prape shume jane.
Shqiptaret e trojeve te tjera kane jetuar ne kushte te veshtira qe se kane mesuar gjuhen letrare dhe prinderit e tyre ate gjuhe u kane trasheguar. Po prape me mire eshte ta dish gjuhen si katunar se sa mos te dish asnje fjale e te merresh vesh me gishta si ca nga ata tanet ose si xhejms belushi me 2 prinder shqiptar. Me mire te jesh i paintegruar si ca turq e ca kosovar etj se sa te asimilohesh dhe mos te dish as edhe nje fjale shqip ne ne qoftese do te ekzistonin vetem keto mundsi.

Pergjigjen per Kreshnik Spahiun ta dha Belifario.djali i vores hat geschrieben:Tani se besoj qe Spahiu ti shpiki keto te dhena nga mendja e tij sepse ai eshte njeri i degjuar dhe me informacione te pasakta dhe do humbte respektin ndaj opinionit. Po dhe po te jene 40% e femijve qe sdine shqip ose 30% prape shume jane.
Shqiptaret e trojeve te tjera kane jetuar ne kushte te veshtira qe se kane mesuar gjuhen letrare dhe prinderit e tyre ate gjuhe u kane trasheguar. Po prape me mire eshte ta dish gjuhen si katunar se sa mos te dish asnje fjale e te merresh vesh me gishta si ca nga ata tanet ose si xhejms belushi me 2 prinder shqiptar. Me mire te jesh i paintegruar si ca turq e ca kosovar etj se sa te asimilohesh dhe mos te dish as edhe nje fjale shqip ne ne qoftese do te ekzistonin vetem keto mundsi.
desha vetem te shtoja dicka:Squatrazustradin hat geschrieben:Pergjigjen per Kreshnik Spahiun ta dha Belifario.djali i vores hat geschrieben:Tani se besoj qe Spahiu ti shpiki keto te dhena nga mendja e tij sepse ai eshte njeri i degjuar dhe me informacione te pasakta dhe do humbte respektin ndaj opinionit. Po dhe po te jene 40% e femijve qe sdine shqip ose 30% prape shume jane.
Kurse per shqiptaret jashte Shqiperise: Une nuk flas per gjuhe letrare, por per gjuhen e nenes, dmth. dialektin e tyre. Shume kosovare dhe shqiptaro-maqedonas nuk dine te flasin shqip. Kur u flet shqip vetem dy tri fjale dine ti kthejne ne shqip, pastaj vazhdojne te flasin gjermanisht. Keshtu sillen edhe kur flasin mes vete. E nuk flasim per lexim fare apo per gjuhen letrare.
Vorak:djali i vores hat geschrieben:Belifario E kisha fjalen per sa i perket gjuhes jo gjendjes politike ose ekonomike. Shqiptaret e trojeve te tjera nuk kane pasur mundsi ta mensojne gjuhen si ne si pasoje e presionit jugosllav.
Squatrazustradin e ke besoj fjalen per ata qe kane lindur ne zvicer? Se brezi i vjeter seshte ashtu. Kurse ketu ne gjermani te qyteti ku jam une nuk ka edhe aq shume qe kane lindur ketu.
po, kusho ka drejt kur thot...se ne ket forum shumica nuk din shqip hiq.... vetem aj dhe ti din... (Squatrazustradin hat geschrieben:Ligjerata per civilizim na jepka aj qe ka share dhe fyer gjithekund dhe secilin ne kete forum. Ironi i thone kesaj.Alket hat geschrieben:vallahi jaran...i mequm tu kokshe bee
jo, kush osht me pakic e shumic ka met me vendos vetem prej njerzve me fantazme te nacionalizmit dhe komunizmit.....(tosket jan me shumic, serbet jan me shumic ne kosove, greket ne jug)
jo, shumica ne ket forum as nuk shkrun shqip as gjermanisht, krejt jan analfabeta vetem ti din![]()
(he shqiptar shqiptari)
1. mendo, tani fol
Kusho1983 ka shume te drejte, sepse edhe gegnishtja ka rregullat e saja. Ti dhe shumica ketu na shkruani, sikur nuk ka asnje fare fjalori dhe rregulli per gegnishten dhe i referoheni "diversitetit" te gjuhes shqipe. Diversitet eshte bukur e mire, ama kur te vjen ketu dikush qe nuk di as te flase shqip, dhe perdor fjale jaran ose bee, ose perdorimi i fjales "tani" ne vend te gabuar, atehere ketu perfundon "diversiteti". Keto fjale nuk i njeh gegnishtja ashtu edhe perdorimi i fjales "tani" eshte e qarte. Sepse "tani" dmth. "jetzt", kurse ti deshe te thuash "pastaj" qe dmth. ne gjermanisht "dann". Keshtu fjala "pastaj" dhe "tani" dallohen edhe ne gegnishten. Vetem sepse nje analfabet ketu i referohet "diversitetit" nuk dmth. qe mund te shpiki fjale qe nuk eksistojne ose fjale qe nuk perdoren ne ate menyre.
Po kam nje shok nga italia....qe thot.."shoki, un jam italian, prindet vin nga shqiperia po un jam italian sjam Albanes".... edhe kto ne gjuh shqipe...djali i vores hat geschrieben:Tani se besoj qe Spahiu ti shpiki keto te dhena nga mendja e tij sepse ai eshte njeri i degjuar dhe me informacione te pasakta dhe do humbte respektin ndaj opinionit. Po dhe po te jene 40% e femijve qe sdine shqip ose 30% prape shume jane.
Normal nuk e folin, sepse nuk eshte diqka normale po artificiale, 70% prej shqiptarve folin gegnishten......1+1= 2.... nuk osht ronde...djali i vores hat geschrieben:Nuk e di a e ka pare njeri televizorin e kosoves. Ndryshimi i gjuhes i atyre qe jane te arsimuar dhe i te tjerve qe nuk kane bere edhe aq shume shkolle nuk eshte aq i madh edhe thaci qe eshte president nuk e flet gjuhen letrare mire per mendimin tim. Une nuk e di ne cfare kushtesh e kane mesuar ata gjuhen. Po une snjoh asnje kosovar qe e flet gjuhen letrare perfekt. Nuk eshte puna te dialekti qe ata ndryshojne nga gjuha si Jozefina Topalli a ku e di une. Gjuhen letrare perfekt mund ta flasin vetem ata kosovare qe kane kohe qe jetojne ne shqiperi.
Ghh, ghhh, !Belifario hat geschrieben:Alket ti edhe kur teshtin (husten) ke nje "aftesi" qe ne vend se me te thane shnet kerkon patjeter me t'than plac!

Ca fol pa lidhje ore! Une nje pjese te familjes e kam gege. Kjo s'ka te beje asgje me shonivinizem. Nje pjese e familjes time flet gegnisht, dhe neve merremi vesht. Por dallimi eshte, qe ata familjaret e mi dine te flasin gegnisht, ndryshe nga ti apo ca te tjere ketu!Alket hat geschrieben:po, kusho ka drejt kur thot...se ne ket forum shumica nuk din shqip hiq.... vetem aj dhe ti din... (Squatrazustradin hat geschrieben:Ligjerata per civilizim na jepka aj qe ka share dhe fyer gjithekund dhe secilin ne kete forum. Ironi i thone kesaj.Alket hat geschrieben:vallahi jaran...i mequm tu kokshe bee
(he shqiptar shqiptari)
1. mendo, tani fol
Kusho1983 ka shume te drejte, sepse edhe gegnishtja ka rregullat e saja. Ti dhe shumica ketu na shkruani, sikur nuk ka asnje fare fjalori dhe rregulli per gegnishten dhe i referoheni "diversitetit" te gjuhes shqipe. Diversitet eshte bukur e mire, ama kur te vjen ketu dikush qe nuk di as te flase shqip, dhe perdor fjale jaran ose bee, ose perdorimi i fjales "tani" ne vend te gabuar, atehere ketu perfundon "diversiteti". Keto fjale nuk i njeh gegnishtja ashtu edhe perdorimi i fjales "tani" eshte e qarte. Sepse "tani" dmth. "jetzt", kurse ti deshe te thuash "pastaj" qe dmth. ne gjermanisht "dann". Keshtu fjala "pastaj" dhe "tani" dallohen edhe ne gegnishten. Vetem sepse nje analfabet ketu i referohet "diversitetit" nuk dmth. qe mund te shpiki fjale qe nuk eksistojne ose fjale qe nuk perdoren ne ate menyre.![]()
)
Nuk osht Problemi as "jaran", as "tani" ..po thjesht urretja jota cilja buron nga komunizmi per gegnishiten......je thjesht nje viktim i luftes shovisniste kunder gegve nder komunizmin...